Potatissallad med senapsfrön och bacon

Gott till midsommar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatis
  • 1 paket bacon
  • 1 1/2 msk senapsfrön
  • 2 msk + 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • Raps- eller olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ i ugnen i ca 20 min eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
  2. Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa till de börjar hoppa. tillsätt 2 msk äppelcidervinäger låt koka 1-2 min. Blanda resten av vinägern med rosmarin, majonnäs och persilja.
  4. Halvera tomaterna, skala och hacka rödlöken. blanda potatisen och baconet, senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnenta med bacon och persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr