Potatissallad med sparris

Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon, fisk eller grillat. Om du blandar i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad
  • Dressing:
  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • 1½ msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…