Potatissallad med ungsbakade tomater, citronette och gräslök

God potatissallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Citronette:
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg potatis, kokt, avsvalnad
  • 100-150 g parmesanost, hyvlad
  • 1 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen i 150 grader i 1 timma . Låt svalna.
  2. Blanda citronette av olja, citronskal och –saft, honung, salt samt peppar.
  3. Vänd försiktigt ihop potatisen, tomaterna, citronetten, parmesanost och gräslök så att allt blandas. Servera gärna med en grillad köttbit eller grillad lax.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr