Potatissallad på färskpot med bacon

Mycket omtyckt ,snabb och enkel att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 paket bacon (140g)
  • 0,5 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • Raps- eller olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Tvätta av och dela ev större potatisar, lägg dem i en långpanna och ringla över olja. Strö över salt och peppar efter behag.
  3. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig.
  4. Låt sedan svalna.
  5. Skär och knaperstek baconen, låt rinna av på hushållspapper.
  6. Blanda majonnäs, rosmarin, persilja, de delade körsbärstomaterna och finhackad rödlök i en skål.
  7. Strax innan severingen häll i potatisen och baconen.
  8. Garnera med lite persilja

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr