Potkäs

Allra bäst blir potkäs om den görs på flera olika sorters ost. Färdig potkäs håller minst 2 veckor i kylen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g riven cheddarost
  • 125 g valfri hårdost, riven
  • 75 g mosad ädelost
  • ca1- 2 msk konja
  • 1/2 msk smör smält

Gör så här

  1. Blanda ostarna och smaka av med konjak. Packa potkäsen i en burk eller kruka och slå på ett tunt lager smält smör. Täck och låt den gärna stå en vecka i kylen för att mogna. Njut den med bröd eller kex.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…