Prästost med körsbärschutney

Körsbärschutney med kryddsmak passar bra ihop med ostens salta smak och mjuka konsistens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 160 g lagrad prästost eller grevéost
  • 250 g frysta urkärnade körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 msk Maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Blanda socker, vin, vinäger, kryddpeppar och nejlikor i en kastrull. Rör om och låt blandningen koka 5 min. Tillsätt bären och koka ytterligare 5-8 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt svalna.
  2. Skiva upp osten. Servera gärna ett hårt bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr