Provencalska pastejer

Jättegott som förrätt men går lika bra att servera på ett buffébord. Jag lovar alla tar slut så goda är dom!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 små runda folieformar
  • 15 marinerade soltorkade tomater
  • 30 marinerade vitlöksklyftor
  • 2 påsar riven Västerbottenost á 150 g
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgräddde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla de marinerade soltorkade tomaterna.
  2. Halvera vitlöksklyftorna.
  3. Ställ formarna på en plåt.
  4. Varva de strimlade marinerade soltorkade tomaterna (1 soltorkad marinerad tomat i varje form) vitlöksklyftorna (två vitlöksklyftor i varje form) och den rivna västerbottenosten i formarna.
  5. Vispa samman ägg med vispgrädden och mjölken. Tillsätt salt och vitpeppar (väldigt sparsamt).
  6. Häll över ägg, vispgrädde och mjölkblandningen i formarna.
  7. Grädda formarna i 150 grader i ca 30 minuter, eller tills pastejerna har stelnat.
  8. Ät dem kalla eller mycket lätt upp värmda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept