Pulled pork i lergryta.

Långkok som alltid ger ett jättegott resultat. Passar perfekt för middag med vänner eller mysmiddag med familjen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl sötsur sås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Kryddblandning:
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk muskadavosocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk mald svartpeppar

Gör så här

  1. Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur.
  2. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma.
  3. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar.
  4. Tar ut köttet och låter svalna. Repar upp steken med en gaffel. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och kajennpeppar och pressad vitlök. Låter vila i kylskåp under natten.
  5. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. Låt det rostas i 15 minuter. Servera gärna med coleslaw och klyftpotatis.
  6. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Långstekt fruktspäckad fläskkarré

Jag tillagar alltid hela köttbitar på låg grad i flera timmar. Resultatet blir väldigt saftigt och fint kött. Köp kvalitets kött dock, inget kan…

@tingeling13

Pulled pork

Alternativ att ha till tacos, hamburgare, fyllning till paj eller varför inte bara som extra gott pålägg på en lyxig smörgås. Pulled Pork som…