Pumpacheesecake

Jag har fått "dille" på pumpa, det är något magiskt med den. Prova denna underbart goda cheesecake och jag lovar att du inte blir besviken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 5 äggulor, 100 g
  • 1½ dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g pumpapuré (skala och skär pumpa i mindre bitar, stek dem mjuka och mixa slätt)
  • Ca 5 st äggvitor, 100 g
  • 5 gelatinblad
  • Garnering:
  • 1 äpple, urkärnat och skivat
  • Pekannötter, rostade
  • Vispgrädde

Gör så här

  1. Botten:
  2. Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Häll smöret över smulorna och rör om till en jämn massa. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 18 cm i diameter.
  3. Fyllning:
  4. Vispa färskosten med vaniljsockret tills den får en slät och krämig konsistens. Vispa äggulor och socker luftigt och poröst, vänd sedan försiktigt ner det i färskosten. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Vänd sedan ner pumpapurén i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i en skål i mikron och vänd ner det i smeten. Häll smeten över kexmassan i pajformen och låt det stena i frysen, i minst 3 timmar eller över natten.
  6. Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan servering. Dekorera kakan med tunt skivat äpple, rostade pekannötter och vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…