Purjo- och nötbröd

Doften av hembakat bröd är svår att motstå. Detta bröd är fullt med knapriga nötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 25 g smör
  • 5 dl dinkelvete
  • 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2-3 dl rostade pinjenötter, hasselnötter, valnötter

Gör så här

  1. Ansa och skölj purjolöken och skiva den fint. Stek purjolöken mjuk i smör. Låt svalna.
  2. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och smör till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den lösts upp.
  3. Häll i dinkelvete, nästan allt vetemjöl, purjolök, salt och nötter. lBlanda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen och arbeta samman den. Forma till 3 limpor eller 30 portionsbröd. Lägg på plåt och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda limporna ca 30 minuter, portionsbröden ca 8 minuter. Låt svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…