Purjolök med citronskal

Ibland är det minst tillagade och minst komplicerade det godaste. Purjolöken förvälls och får en mild och mycket fin smak tillspetsad med en aning olivolja och citronsaft. Servera med t.ex. rökt skinka, kall eller varm köttfärslimpa eller rostbiff.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g purjolök eller färsk salladslök
  • Salt
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • Svartpeppar
  • Strimlat skal av 1 citron

Gör så här

  1. Ansa purjolöken och skär den i 6-8 cm långa bitar.
  2. Koka upp vatten och salt och lägg i purjolöken. Låt den koka 5-15 minuter eller tills den är mjuk. Lägg purjolöken på ett fat och låt svalna.
  3. Droppa över olivolja och citronsaft. Krydda med svartpeppar och garnera med citronskal. Låt purjolöken stå svalt tills det är dags att servera den.

Kommentarer

Mycket gott. Tog mer citron än i receptet.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr