Quiche Lorraine med champinjoner

En 70-talsklassiker - receptet helt ur minnet - liten reservation för att det kan vara på en höft

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör/margarin
  • 3 dl vetemjöl (eller en del grahamsmjöl)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Tomatpuré, ca 1 dl
  • skivade champinjoner ca 300 gram eller en burk
  • 2-3 vitlöksklyftor, krossade
  • Äggstanning:
  • 1 burk keso
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • riven ost ca 2 dl

Gör så här

  1. Gör pajdegen, låt vila en timme.
  2. Blanda tomatpuré, krossad vitlök och skivade champinjoner i en skål.
  3. Blanda äggstanningssmeten i en annan skål.
  4. Förgrädda pajskalet i ugn 225 gr ca 5-10 min. Jag brukar täcka kanterna på pajskalet med al folie.
  5. Sedan breder man ut tomatblandningen på pajbotten, täck med äggblandningen o skjuts in i ugnen, ca 35-45 minuter. När det ser gyllengult o gott ut samt har stannat är det färdigt.
  6. God tomatsallad till är ett måste.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…