Quinoapaella med röding, räkor och aioli

God bjudrätt nu i sommar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 3 1/4 dl grönsaksbuljong
  • 500 g oskalade räkor
  • 100 g salladslök
  • 250 g broccoli
  • 200 g kokta musslor
  • 600 g gravad röding eller lax
  • sås:
  • 2 dl yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan i vatten och låt den rinna av. Koka upp buljongen och tillsätt quinoan. Låt den sjuda under lock i 15minuter. Skala räkorna. Skiva löken. Dela broccolin i buketter. Hetta upp olja i en wok och woka grönsakerna. Ta dem från värmen och tillsätt quinoa, musslor och räkor och låt allt bli genomvarmt. Skär rödingen i bitar och halstra den några minuter på varje sida i en torr panna. Den skall inte vara genomstekt.
  2. rör samman yoghurt, pressad vitlök och kryddor. Servera quinoan med fisken och yoghurtaioli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…