Quornfärssås och ricottafylld snäckpasta

En enkel, vegetarisk pasta i lyxförpackning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g stor snäckpasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 400 g quornfärs
  • 1 dl vitt vin
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 80 g färsk spenat
  • 400 g ricotta
  • 2 dl fint riven parmesanost
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • 4-6 msk pesto
  • Sallad

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av och svalna.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala rotfrukter och finhacka dem. Hetta upp en panna med lite olja och fräs lök, grönsaker och quornfärs.
  3. Häll i vin, krossade tomater och buljong. Sjud i 5 minuter tills det kokat ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten. Fördela allt i botten på en ugnsfast form.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda ricotta, fint riven parmesanost, riven mozzarellaost och ägg till en jämn kräm. Fyll pastasnäckorna med krämen och ställ dem på quornfärssåsen.
  6. Ställ in formen i ugnen i 15 minuter tills den fått fin färg. Ringla över pesto innan den serveras och servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…