Rabarber med marängtopp

En vacker och enkel dessert med en ljuvlig kombination av rabarber och maräng. En dessert som imponerar på gästerna. Det är gott att toppa rabarberkrämen med hackade jordgubbar innan man spritsar marängen i glasen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • ½ dl vatten
  • 1½ dl socker
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 tsk vatten
  • Marängtopp:
  • 2 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • Mandelspån eller hackade pistaschmandlar
  • Servering:
  • Vaniljvisp eller gräddglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten, socker, citronskal och vaniljsocker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk ca 4-5 minuter. Rör ut potatismjölet i vattnet och tillsätt rabarbern under omrörning. Låt allt sjuda upp och dra kastrullen från värmen. Fördela rabarberkrämen i 4 glas. Låt krämen svalna till rumstemperatur.
  3. Marängtopp:
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och kan vända bunken upp och ner utan att marängsmeten rinner ut.
  5. Spritsa eller klicka marängen över krämen. Strö på mandelspån eller hackade pistaschnötter. Grädda högt upp i ugnen i ½-1 minut, tills marängen har fått lite färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. En liten gasolbrännare kan också användas för att ge färg.
  6. Servera direkt med vaniljvisp eller gräddglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…