Rabarber- och citrongräskompott med crunch

En fräsch och god efterrätt som är perfekt att förbereda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Crunch:
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Rabarberkompott:
  • 2 citrongräs
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg färsk rabarber, i bitar (eventuellt skalad)
  • Servering:
  • Vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Crunch:
  3. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10-15 minuter. Dela i mindre bitar. Låt kallna.
  4. Rabarberkompott:
  5. Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 minuter till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och koka 5-6 minuter. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Låt kallna.
  6. Häll upp i serveringsglas eller serveringsskålar och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…