Rabarber- och granolatarte

Jättegod tarte med krispig botten och saftig fyllning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 dl granola, gärna med hasselnötter
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 stjälkar rabarber
  • 3/4 dl socker + 3/4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1½ dl cashewnötter, osaltade, ca 110 g
  • 2 ägg
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 msk vetemjöl
  • Garnering:
  • Florsocker
  • Servering:
  • Vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa granolan och kexen. Smält smöret och mixa i det. Lägg smulorna i en avlång pajform, ca 9x34 cm, och platta till med en sked eller med fingrarna. Se till så att det kommer upp smulor på kanterna. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Dela rabarbern på längden. Skär den i ca 8 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en liten ugnsfast form, strö över 3/4 dl socker och droppa på vattnet. Baka rabarbern i ugnen i ca 10 minuter (på 175 graders ugnsvärme).
  5. Mixa nötterna. Flytta över dem till en skål och vispa ihop nötter, ägg och 3/4 dl socker. Vispa i smör och vetemjöl. Bred ut fyllningen över granolabottnen. Lägg i rabarbern och grädda tarten i 30-35 minuter.
  6. Skär upp den i bitar och pudra över florsocker. Servera gärna med vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…