Rabarberchutney

Pasar bra till grillat, stekt kött, kyckling mm. Gott på rostat bröd och skorpor likaså...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rabarber utan blast
  • 6 dl = 500 gr strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk cidervinäger eller vinättika
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 2 dl russin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk malen kryddpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär rabarbern i ca 1 - 2 cm bitar.
  2. Blanda alla ingredienser i en stor gryta/kastrull.
  3. Koka på svag värme i 30 - 60 min tills chutneyn tjocknat.
  4. Låt svalna.
  5. Häll på rena glasburkar och tillförslut med lock.
  6. Förvara kallt i kylskåp.

Kommentarer

Jag hade en tråkig paprika i kylen, den rostade jag o tog väck skalet på o sen la jag in den i chutneyn, det blev ett snygt lyft, tog då lite mindre kanel o lite chilli i stället ;-)
Jättegod! :-) Den blev lagom tjock för mig.
Såå gott. Tog hälften av vattnet och det blev perfekt. Ska ge bort en burk som morsdags-present.
Har du testat receptet, jag undrar vad det är för hållbarhet på denna ? God smak blev det. Men det blev nog för mycket vatten, för den blev lös fast jag kokade den länge.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…