Rabarbergelé med jordgubbsyoghurtglass

Till denna lätta och friska dessert serveras en fettsnål yoghurtglass. Vill man göra den ännu magrare går det bra att använda yoghurt naturell med 3 % fett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 2 ½ gelatinblad
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl socker
  • ½ dl saft av citron
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstång
  • Jordgubbsyoghurtglass:
  • 250 g jordgubbar
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Rensa och skär rabarbern i tärningar. Lägg i en bunke. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka en lag av vatten, socker, citronsaft, kardemumma, stjärnanis och kanelstång.
  2. Dra kastrullen från värmen, låt stå och dra ca 20 minuter.
  3. Sila lagen och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp igen.
  4. Tillsätt rabarberbitarna och koka dem i ca 4 minuter.
  5. Vrid ur gelatinbladen och lägg dem i rabarber lagen.
  6. Blanda noga. Fördela gelén i 6 djupa tallrikar, låt gelén svalna innan tallrikarna ställs i kyl där den får stå i 2 timmar.
  7. Glass:
  8. Kör jordgubbarna i en mixer till slät konsistens. Blanda jordgubbspuré, yoghurt och honung i en bunke. Sikta i florsocker och vispa till en slät massa.
  9. Frys till glass i glassmaskin.
  10. Servera en glasskula till rabarbergelén.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…