Rabarberkaka med havregryn

Saftig, helt oemotståndlig kaka med en klick krämig smetana.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • Ca 200 g rabarber
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande matfett
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Servering:
  • 2 dl Smetana, Arla köket

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva rabarbern. Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna. Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör.
  3. Rör ner 1½ dl havregryn, honung och kanel i pannan.
  4. Vispa ihop socker och ägg. Rör i flytande matfett och mjöl blandat med bakpulver.
  5. Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
  7. Servera med en klick smetana.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…