Rabarberknyten

Spröda och fina är dessa knyten med en syrlig gömma. Serverade med vispad grädde eller glass blir de som en liten dessertbakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g ansad rabarber
  • 3 dl socker
  • 1 rulle utkavlad smördeg, 250g
  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker
  • 50 g mandelspån
  • Servering:
  • Vispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och smält sakta på svag värme. Låt kallna.
  3. Dela den utkavlade smördegen i kvadrater 12x12 cm. Fördela rabarberkrämen i mitten av smördegsplattan och vik ihop till ett paket.
  4. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…