Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Helt fantastisk marmelad! Lite lite marmelad på en riskaka (lättsaltad) är bättre än allt fikabröd i världen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljstång (en halv räcker enligt mig)
  • 5 dl socker (jag tog 4 dl)
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Tvätta och skär rabarberna i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna (lite kladdigt på insidan av stången) i kastrullen. Lägg även i vaniljstången.
  2. Tillsätt vatten och socker och rör om. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten.
  3. Koka sedan massan långsamt i ca 1 timme. Skumma vid behov. Gör marmeladprov.
  4. Plocka upp vaniljstången. Stöt rosépepparn i en mortel och tillsätt pepparn i marmeladen. Häll upp i varma, steriliserade burk och förslut genast.
  5. Låt svalna.
  6. Ställ kallt!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…