Rabarbermuffins med mynta och mandel

Mynta och mandel sätter ny smak på rabarbermuffins.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mandel
  • ca 300 g rabarber
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl hackad mynta
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar. Använder du späda stjälkar är 1 cm stora bitar lagom, men använder du tjocka stjälkar så skär ! cm stora bitar.
  3. Rör smör och socker poröst med elvisp. Lägg över smörblandningen i en skål.
  4. Mixa sedan mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
  6. Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt.
  7. Vänd ner i smeten.
  8. Fyll muffinsformarna ungefär till hälften.
  9. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter om du använder små formar, 15-20 om du använder stora.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…