Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor

Bjud på en kungligt god sommarpaj. Laktosfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Paj:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 300g rabarber i bitar
  • ½ dl råsocker
  • 100g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl oatly havredryck
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk lätt rostade pinjekärnor
  • 2 msk florsocker
  • Servering:
  • Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör mjöl, margarin och salt i en matberedare. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10-12 minuter.
  4. Blanda rabarberbitarna med sockret och lägg i pajskalet.
  5. Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
  6. Rör samman mandelmassa, ägg, havredryck och citronskal.
  7. Häll det över rabarberbitarna.
  8. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast.
  9. Garnera med pinjekärnor och florsocker.
  10. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…