Rabarberpaj med solrosfrön och mandelmassa

Mumsig paj. Söt som få.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skiva rabarbern i 1-2 cm långa bitar och koka upp med lite vatten som nätt och jämt täcker. Sila av vattnet. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och strö över socker.
  2. Mixa havregryn, solrosfrön, smör och mandelmassa till en grynig massa som du smular över pajen. Grädda i 200°C ugn i 15-20 minuter.
  3. Låt den stå och svalna en tjugo minuter (i alla fall om barn ska äta – det är VARMT) och servera med kall vaniljsås.

Kommentarer

MUMS! det här var en god paj! tror faktist att det skulle funka att byta ut rabarber mot äpple.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…