Rabarberpaj med vaniljglass

En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden." Jag vill upp, jag vill upp"sa rabarberknopp i barnramsan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 färska rabarberstjälkar
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kallt vatten
  • Överst :
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Gör iordning en rund glasform med smör eller olja.
  2. Skölj och torka rabarberstälkarna.Skär dem i 1 cm bitar.
  3. Gör en deg av mjölet och smöret, som skivas ned med en osthyvel kylskåpskallt i mjölet i matberedaren, Efter någon minut tillsätts sockret och vanijsockret och sist det kalla vattnet.
  4. Ta upp degen och forma den till en boll och platta ut den med mjölad hand (doppa ned handen i mjölpåsen) också upp längs kanterna.
  5. Bred ut rabarbern över degen och strö kanel och socker över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera gärna med halvsmält glass till. Gammaldagsvanilj t.ex.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…