Rabarberpaj med vaniljglass
En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden.” Jag vill upp, jag vill upp”sa rabarberknopp…
En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden.” Jag vill upp, jag vill upp”sa rabarberknopp…
Idag är det den femte februari. Finlands nationalskald Johan Ludvig Runebergs födelsedag. Hans hustru Fredrika bakade dessa tårtor åt honom och de finns att…
En litet annorlunda paj, inte så kaloririk som vanlig Tacopaj men minst lika god.
En god soppa att äta efter skidfärden eller din vinterpromenad
De här bullarna bakade jag igår kväll och de blev så väldigt goda, så jag vill dela receptet. Nu under ledigdagarna kanske du får…
När höstsolen lyser och tranorna skriker uppe i skyn på väg härifrån då är det dags att koka en god rysk rödbetssoppa. Brukar koka…
Den här blir nästan som den finska varianten på äkta ”bulladeg”= vetedeg. Jag gör ingen jäsdeg utan tar litet bakpulver. Den är mager också…
Snart är bärtiden här och det behövs en liter bär för att täcka hela ytan. Har gjort den med lingon, det blir säkert gott…
Nu är rabarbersäsongen här. Passa på och gör den här pajen som jag komponerat.! Har vanilsocker, ingefära och kanel i degen, kompletterar fint den…
Har du tid och vill göra något alldeles nytt till påsk så gör den här mäktiga efterrätten, som severas borta i Ryssland på påskbordet.…
Hittade receptet bland mina samlingar och skall göra tårtan till påsk. Den skall egentligen innehålla ½ dl finhackade pecanötter, men dem har jag plockat…
Receptet är inspirerat från Orienten, där har man ofta pepparmynta som krydda. Har alltid pepparmynttepåsar hemma, så dem använder jag här.