Rabarbersmulpaj med pistaschmandel

En ljuvlig paj med pistaschmandlar och kallrörd vaniljkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Paj:
  • 1 dl pistaschmandel
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker (till pajdegen)
  • 150 g smör i kuber
  • Ca 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl socker
  • Vaniljsås:
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Kör pistaschmandeln till ett finfördelat strössel i mixern. Tillsätt havregryn, vetemjöl, socker och smör och kör ytterligare en kort stund till en smulig massa.
  2. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl och socker.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Lägg rabarberblandningen i en pajform eller små portionsformar. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugn ca 30 minuter, eller 15-20 minuter för de små.
  5. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda i fröna i äggvispet.
  6. Vispa grädden fluffig. Blanda äggvispet med grädden.
  7. Ställ vaniljsåsen i kylen.
  8. Servera rabarberpajen ljummen med den kalla vaniljsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…