Räk- och laxbakelse

En entrébakelse med sting

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 landgångsbröd eller 12 skivor formbröd
  • 1/2 mango
  • 1 tsk lime, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • 2 krm röd spansk chilipeppar, hackad
  • 400 g räkor, skalad vikt
  • 125 g mjukost med räkor
  • 5 cm purjolök, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • 200 g philadelphiaost
  • Ruccolasallat
  • 200 g kallrökt lax, skivad
  • Citronskivor
  • Dill

Gör så här

  1. Tag ut tre runda skivor bröd med mått (ca 7 cm i diameter) av varje landgångsbröd eller formbröd.
  2. Blanda samman mango, limesaft, honung, chili, räkor, mjukost och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred blandningen på 8 skivor bröd och lägg samman dem två och två, lager på lager.
  4. Toppa med resterande brödskivor.
  5. Rör philadelphiaosten mjuk och bred den över och runt om bakelserna.
  6. Dekorera kanterna med ruccolasallat.
  7. Gör en ros av varje skiva lax och sätt den på toppen.
  8. Dekorera med citronskiva och dill.
  9. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

har gjort denna flera gånger nu, väldigt god är den! och jag gillar inte ens lax och räkor :) (laxen går ju att ta av). mangon gjorde verkligen det lilla extra för att den skulle bli perfekt. lägger nog upp en bild senare :) klar femma!
Jättegod entrébakelse!!! En klar 5:a !!!
Serverade denna skapelse på nyårsaftonen. En given succe'. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…