Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 påse riven gratängost (150 g)
  • 1 burk räkor i lake (360 g)
  • 1 fryst förpackning med dill (35 g)
  • 1 st färdigkavlad smördeg i rulle (250 g)
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

  1. Smörj en cirka 27 cm i diameter pajform och klä med smördegen. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda cirka 5 min på 200 grader. Klä gärna kanterna under förgräddningen med aluminiumfolie för att dessa inte skall halka ner.
  2. Rör samman ägg, grädde, ost, räkor, dill och salt.
  3. Ta ut den förgräddade botten och häll i fyllningen.
  4. Den smördeg som inte gått åt till botten brukar jag dekorera pajen med på olika sätt.
  5. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter.
  6. Servera med en god sallad!

Kommentarer

Vilken god räkpaj! Enkelt som man vill ha det ibland + gott :-) Använde frysta upptinade räkor. Full pott med stjärnor/ kram
Alltså vilken god paj :-) Snabbt och enkelt och så vill man ha det ibland eller hur? Använde frysta och upptinade räkor. Full pott med stjärnor/ kram
mjölk, inte mjöl
tack för receptet, jag gjorde NÄSTAN som du.... Hade 3 ägg men 1,5 dl mjöl, sen riven ost, lite keso, o sen räkor och en burk kräftstjärtar i dill, extra dill, Herbamare o lite chili o lite vitlök. Blev mycket gott.
Denna paj gjorde jag igår och den smakade verkligen *MUMMA* får en 5 i betyg av mig och övriga familjemedlemar, jag gjorde dock egen pajdeg oxå använde jag en stor burk räkor i lake ( coops egna ) Kommer göra denna många gånger till. skickar även med en liten bild på min paj.

Liknande recept

@ros

Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.…