Raggmunk i våffeljärn

Om du har lite bakpulver i smeten blir raggmunkarna fluffiga och frasiga. Och vackra blir de om gräddas i våffeljärn men de kan ju såklart gräddas som vanligt i en stekpanna med beläggning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 ägg
  • 300 g potatis
  • 75 g morot
  • 1 msk flytande margarin
  • Tillbehör:
  • 2 msk lingonsylt
  • 100 g morötter, rårivna
  • 2 knäckebröd
  • 2 ostskivor (17 %)

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt ägget och vispa smeten slät.
  2. Skala potatis och morot och riv dem på den fina sidan rakt ner i smeten.
  3. Värm våffeljärnet på medelvärme om du kan reglera värmen.
  4. Droppa lite margarin i järnet och häll på en skopa smet.
  5. Grädda ca 2 min.
  6. Lyft försiktigt och lossa eventuellt raggmunken från järnets ovansida. Smeten räcker till fyra raggmunkar.
  7. Servera genast med lingonsylt och rårivna morötter.

Kommentarer

Mums det var ju jättegott! Tipsade genast pappa och mamma om en lätt lunchrätt och de tyckte mycket om dem! Tack för receptet, det ska snart användas igen!
Det här måste testas! Låter intressant.
Detta var något nytt...har inte tänkt på att man kan göra dem i våffel-järnet ska testa..lovar....

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…