Rågsiktsbullar med blåbär och choklad

Lite nyttigare bullar att servera som mellanmål eller till kaffet. Gör i ordning degen på kvällen och på morgonen har du nygräddade bullar snabbt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 4 dl kall mjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 9 dl rågsikt
  • ½ dl vetekli
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl blåbär
  • Pensling och garnering:
  • Vatten, mjölk, filmjölk eller yoghurt
  • Vetekli, hackad choklad eller fiberhavregryn

Gör så här

  1. På kvällen:
  2. Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Klicka i honung och salt. Tillsätt rågsikt samt vetekli och arbeta degen en kort stund.
  3. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med blåbären.
  4. Klicka upp 9 bullar i pappersformar eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Täck sedan med plastfolie och låt dem jäsa klart i kylskåpet över natten.
  5. På morgonen, dagen efter:
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med vatten, mjölk, fil eller yoghurt. Toppa med vetekli, choklad eller fiberhavregryn.
  8. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de har fått en härlig färg. Låt svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept