Ragu på vita bönor och äpple

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl blötlagda bönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 6 dl hönsbuljong
  • liten, repad dragonkvist
  • salt
  • peppar
  • 2 äpplen med frisk syra, t.ex. Aroma, Elstar
  • 1 dl purjolök i slantar
  • 1 dl röd lök i strimlor

Gör så här

  1. Koka bönorna stilla i buljongen under lock med vitlök och gul lök. När bönorna är mjuka mixar du löken och 1/3 av bönorna till slät puré. Vänd ner bönor, äpplen skurna i klyftor, röd- och purjolök i purén och ge ett uppkok. Låt stå och dra på värme någon minut. Smaka av. Strö på hackad dragon. Serveras till kyckling, fläskkarré, halstrad fisk eller grillad aubergin. Kan smaksättas med lite riven ingefära.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@queenie

Tonfiskdipp

Servera den goda röran som pålägg på smörgås eller tillsammans med grillad kyckling, hårdkokta ägg eller rostbiff. Varför inte till äggen till påsk?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr