Rårisgröt

En god och smakrik gröt. Riset ska blötläggas och gröten tar en stund att koka, men det kräver bara lite planering. En gröt som är väldigt nyttig och står sig länge på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1:
  • 2 ½ dl råris
  • 1 liter vatten till blötläggning
  • Dag 2:
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5-6 dl sojadryck

Gör så här

  1. Lägg riset i en bunke och häll på vatten. Låt svälla i ca 10 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka riset med salt, vaniljsocker, kanelstänger i nytt vatten i ca 30 minuter eller tills grynen är mjuka. Tillsätt sojadrycken och låt gröten svälla på svag värme i ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept