Red velvetkakor

Läckra röda dubbelkakor fyllda med citronfrosting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 flaska röd livsmedelsfärg (3-4 msk)
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Citronfrosting:
  • 300 g rumsvarm philadelphiaost
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • Finrivet skal av ½ citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa smör och socker med elvisp tills det blir vitt och fluffigt. Vispa ner ägget. Rör ner vaniljpulver och livsmedelfärgen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål. Rör ner det i äggblandningen.
  3. Använd en glasskopa och klicka ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Se till att ha utrymme mellan kakorna eftersom de flyter ut när de gräddas.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen tills de börjar få lite färg, 15-17 minuter, men de ska fortfarande vara väldigt mjuka. Låt dem svalna på plåten.
  5. Vispa philadelphiaost och smör i ett par minuter med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare i några minuter tills frostingen är fluffig och fin. Rör ner citronskalet.
  6. Sätt ihop kakorna två och två med fyllning emellan, botten mot botten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr