Rensteksknyten

Servera som förrätt eller dela upp dom och använd som tilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 djupfrysta smördegsplattor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 50 g bacon
  • 1 msk smör
  • 150 g rökt renstek eller hamburgerkött
  • 100 g västerbottensost
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min.
  2. Fyllning:
  3. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Tärna baconet. Fräs lök, pepparfrukt och bacon i smöret i en stekpanna. Tärna renköttet och grovriv osten. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200º. Dela smördegplattorna mitt itu och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till kvadrater, ca 13x13 cm. Pensla runt kanterna med äggulan blandad med vatten. Lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat. Rulla ihop och tryck ihop i kanterna. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med äggula. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera rensteksknytena nygräddade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr