Retrokaka med kokos

Kakans utseende påminner om 1970-talets favoritdessert med grädde och fruktcocktail.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 msk pressad apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl kokosflingor
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk fruktcocktail, ca 400g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter apelsinsaften. Blanda mjöl, bakpulver och kokoa och rör ner det i smeten.
  3. Häll den något tröga smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kallna.
  4. Garnera kakan med vispad grädde och fruktcocktail vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…