Revbensspjäll

Goda, goda revbensspjäll till ditt och mitt julbord eller som helt suverän varmrätt med underbar sås till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 msk honung
  • 1 krm senapspulver

Gör så här

  1. Knäck benen och putsa köttet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser. Gnid in köttet med marinaden och låt det ligga och dra i en plastpåse i ca 2-4 timmar. Ju längre desto mer smakar revbensspjällen. Vänd på påsen lite då och då.
  3. Värm ugnen till 175 grader.
  4. Lägg köttet på galler över en långpanna. Låt revbenen stekas i ugnen i 1-1 ½ timme tills köttet lossar från benet.
  5. Eller kan du prova på att steka spjällen i lergryta.
  6. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i ca 15 min om den är gammal och använd tidigare.
  7. Lägg i spjällen och häll i ca 2 dl vatten + en köttbuljongtärning.
  8. Locket på och ställ in grytan längst ned på ugnsgallret i kall ugn.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Nu ska revbenen stekas i ugnen i ca 1-2 timmar tills köttet lossnar från benet. Vill du servera revbenen som varmrätt tar du vara på skyn i grytan som blir en helt underbar sås med lite redning.
  11. Servera med kokt potatis som du kan mosa i den underbara såsen och fräscha grönsaker gör detta till en höjdarmiddag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Hacienda López de Haro Gran Reserva
Kraftfull och elegant - "Världsklass!"
329 kr