Revbensspjäll och couscous med spenat och bacon

Serveras med rostade grönsaker och en underbar mangosalsa!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revben
  • 2 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1–2 tsk salvia
  • Couscous:
  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • 1 pkt bacon
  • 1-1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Mangosalsa:
  • 3 dl yoghurt
  • 3-4 msk mango chutney
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2–3 msk hackad mynta
  • Salt

Gör så här

  1. Revbenen:
  2. Lägg revbenen med köttsidan upp på ugnsfast form.
  3. Pensla med soja och krydda. Stek i ugn 175° i 1 tim.
  4. Vänd på revbenen och pensla på soja och krydda andra sidan. Stek i ytterligare 30-40 minuter (tills köttet går att lossa från benen).
  5. Couscousen:
  6. Koka upp 4 dl vatten och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Häll i couscousen och lägg på locket.
  7. Ställ åt sidan så couscousen får svälla.
  8. Klipp baconet i små bitar och stek knaprigt.
  9. Häll av fettet ur pannan. Skär den frysta spenaten i bitar och rör ner i baconet. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Salta och peppra.
  10. Rör ner en liten klick smör i couscousen och blanda i spenat- och baconblandningen.
  11. Mangosalsan:
  12. Blanda ingredienserna till mangosalsan (eller mixa om du vill ha en slätare konsistens) och servera till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…