Rice krispies-kaka

Krispigt, chokladigt och kolasegt. Det kan inte bli godare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g choklad, 50 %
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • 150 g mörk eller ljus choklad
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g Rice krispies
  • Garnering:
  • Florsocker
  • Jordgubbar, färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper som är lika stort som botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg det i botten och smörj kanterna.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör det till en jämn kräm. Vispa i äggen, ett i taget, till en slät och blank smet. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lossa kakan från formen genom att dra en kniv runt kanten. Låt kakan kallna.
  3. Topping:
  4. Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad. Vänd ner Rice krispies i smeten. Täck kakan med toppingen, tryck till om det behövs för att den ska fästa. Ställ kakan svalt och låt toppingen stelna.
  5. Pudra kakan med florsocker vid servering och garnera gärna med färska jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…