Ris- och kasslerlåda

Enkel och snabblagad middag allt-i-ett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl matris
  • 4½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 10 cm purjolök
  • 10 skivor kassler
  • 1 dl crème fraiche med paprika-chilismak
  • 1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla purjolöken. Lägg riset, buljongtärningen och purjolöken i en kastrull, häll på vattnet och koka upp.
  3. Sjud på låg värme under lock i 10 minuter.
  4. Häll sen ris-och lökblandningen i en ugnsfast form. Riset ska vara halvkokt och därmed vattnigt.
  5. Lägg kasslerskivorna ovanpå.
  6. Blanda crème fraiche och grädde och häll över kasslerskivorna.
  7. Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter tills riset är klart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…