Finsk sima
I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…
Detta är ett måste för alla Er som saknar Polow paz (iransk praktisk ris kokare)! Enligt Iransk /Persisk mattradition, bör en riktig kock kunna laga ris på 17 olika sätt! Men här får ni det klassiska receptet! Basmati är såklart basfödan i klassiska Persiska och Central Asiatiska rätter. Risbotten är en annan höjdpunkt i Persisk mat tradition och heter Tah dikg, som betyder just botten av kastrullen. Risbotten kan ibland bestå av potatis bitar (som liknar chips) som blir då knapriga och gyllenbruna. Ris kallas på persiska Polow (Pilafi på grekiska, Pilaw på Hindi) när den är i sällskap med gryta eller dylikt. Annars säger man bara berendj (= vanligt ris). För bästa resultat, köp gärna Pakistansk, Persisk eller Indisk Basmati ris.
I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…
En väldigt enkel dessert som ger sken av att vara krångligare än vad den är
Detta är mina barns favorit, simpel och enkel. De kallar det sånt gott med plattekorv.
Snabb, lätt och god vegetarisk lasagne …
Kan aldrig få för många goda recept på fisk. Passar även vid festligare tillfällen.
Fruktens kryddighet matchar den rökta skinkan perfekt