Riskakor med getost och marinerade rödbetor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 st riskakor
  • 300 g skalad råa rödbetor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balasamicovinäger
  • 1 knippe ruccolasallad
  • 150-200 g crème fraiche
  • salt
  • grovt svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda vinäger och olja. Hacka vitlöken fint och rör ner den i oljan. Hyvla rödbetorna så tunt det går, ca 1/2 mm, och strimla skivorna i fina stavar. Vänd ner rödbetorna i oljan och låt marinera i cirka 5 minuter, eller tills den har mjuknat lite. Marineringen tar olika tid beroende på hur tjocka stavarna är. Krydda med salt och grovmalet svartpeppar. Smula ner getosten i en matberedare och tillsätt créme fraich. Mixa med mixerkniv till en jämn, formbar smet. Blir smeten för rinnig, ställ den en halvtimme i kylen. Lägg ruccolasalladen på riskakan och skeda en äggformad kula av ostsmeten på. Peppra med grovmalen peppar och toppa med de strimlade rödbetorna. Klart att servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…