Risotto med sparris

God risotto med vitt vin, ljus sirap, grön sparris, parmesanost och soltorkade tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 300 g risottoris
  • 2 ½ dl vitt vin
  • ½ dl ljus sirap (Dansukker)
  • 1 l grönsaks el hönsbuljong
  • 200 g färsk, grön sparris
  • 40 g färsk parmesanost
  • 40 g soltorkade tomater i bitar
  • Peppar

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter.
  4. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in.
  5. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter.
  6. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen.
  7. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp.
  8. Häll bort vattnet.
  9. Tillsätt osten och tomaterna och rör om.
  10. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling.
  11. Tips!
  12. Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…