Rispanna med kassler

Lättlagad och god vardagsgryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6-7 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 250 g frysta grönsaker (ärter, majs och paprika
  • 400 g kassler
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Timjan, färsk eller persilja att strö över

Gör så här

  1. Ansa och skär champnjonerna i bitar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs lök och svamp i en traktörpanna.
  4. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund.
  5. Häll över buljongen och låt riset koka under kock cirka 20 minuter.
  6. Skär kasslern i strimlor .
  7. Blanda ner kassler och grönsaksblandningen när det återstår 5 minuter av koktiden.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Strö över timjan eller persilja.
  10. Servera gärna en tomatsallad till:
  11. Skär tomaterna i skivor eller strimlor. Häll över en vanlig vinägrett av olja och vinäger, smaksatt med fransk örtkrydda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…