Rispastejer

Receptet är gammalt och jag har omarbetat det för att det ska passa moderna tider lite bättre. Rispastejer serverades förr till klar buljong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl risgryn kokta i saltat vatten eller buljong
  • 4 ägg
  • 4 tsk vetemjöl
  • 4 ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Blanda hastigt ihop degen och låt den vila i kylen ungefär en timme.
  2. Vispa äggen lätt och tillsätt vetemjöl, mjölk, socker och salt. Blanda i riset.
  3. Kläd pastejformar med degen och fyll dem till knappt hälften med äggblandningen upp till drygt 3/4. Lägg ett kors av den överblivna degen ovanpå och grädda i 225 gr varm ugn tills de fått färg och äggblandningen stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr