Rissallad med purjolök och spenat

Kalorisnål och fräsch sommarsallad! Går lika bra att använda couscous eller bulgur i stället för riset.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 2 mindre purjolökar
  • 150 g färsk spenat
  • Saft från 1 citron
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • VItpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Häll i riset, lite salt och rör om. Täck med lock och låt koka på svag värme tills allt vatten är absorberat (ca 20 minuter). Låt svalna lite.
  2. Tvätta purjolök riktig noga. Skär i runda bitar. Tvätta spenaten, torka med hushållspapper.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna, och fräs purjon tills den har mjuknat. Lägg i spenaten och låt den fräsa tillsammans med purjon i 2-3 minuter.
  4. Blanda fräset med riset, häll i citronsaften och krydda med salt och peppar. Blanda väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…