Ristarteletter

Tarteletten består av en risbotten som omsluter en fyllning av bacon, lök, morötter och gräslök. Detta är perfekt mat till lunchen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl rundkornigt ris
  • Olja till formarna
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 skivor bacon
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 dl hackad gräslök
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk senapspulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smörj 6 portionsformar med olja. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt riset och koka i 12 minuter eller tills riset är mjukt. Låt riset rinna av och spola av det i kallt vatten. Lägg riset i en skål. Tillsätt ägg och mjöl. Blanda väl.
  3. Pressa ner risblandningen längs med formarnas botten och kanter så att det bildas en pajbotten.
  4. Hacka baconet fint. Skala och hacka löken fint. Skala och riv morötterna. Hetta upp en stekpanna på hög värme och bryn bacon och lök tills de är gyllene. Lägg över bacon och lök i en skål och tillsätt morötter, gräslök, grädde, mjöl, senap, peppar och ägg.
  5. Portionera ut fyllningen i formarna och baka i 30-35 minuter eller tills fyllningen är fast. Ta ut tarteletterna och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr