Röda vinbärsbullar med toscatopp

Saftig, lite syrlig och knäckig. En supergod bulle som har det mesta! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 12 dl glutenfri mjölmix, Finax, ca 720 g
  • Fyllning:
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 125 g röda vinbär
  • 1 msk kanel
  • Toscasmet:
  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 100 g flagad sötmandel
  • 2 msk Maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och nystött kardemumma. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt mjölmix och arbeta degen. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en degplatta, ca 1 cm tjock. Blanda smör, socker, röda vinbär och kanel. Bred krämen på degplattan och rulla ihop till en rulle, skär i bitar 3-4 cm och lägg i bakformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smält smöret till toscasmeten med mjölk, socker och sirap, koka 5 minuter. Blanda majsstärkelse, mandel och rör ner i krämen och låt sjuda några minuter. Grädda bullarna 5 minuter. Ta ut, bred på toscasmeten och grädda ytterligare 5 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…