Rödbetschutney

Kan ätas på en gång . Förvara chutneyn svalt. Gott till kött

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 500 g äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 150 g brun farin
  • 3 dl vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i bitar.
  3. Skala äpplena och skär dem i bitar.
  4. Finhacka löken.
  5. Riv den färska ingefäran.
  6. Lägg alla ingredienser i en kastrull.
  7. Koka upp under omrörning.
  8. Låt blandningen sjuda på svag värme i 45 minuter.
  9. Häll chutneyn på varma, rena glasburkar.
  10. Sätt på lock

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…